Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2005

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό

15 Νοεμβρίου 2005

"Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) στο Διαδίκτυο, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΔΕΚΕ, στις τελευταίες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προσλήψεις στο πρόγραμμα «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας» (ΣΔΕ), είχε καταλήξει σε δύο, τρεις ή και περισσότερους πίνακες επιλογής γραμματέων, συμβούλων σταδιοδρομίας και συμβούλων ψυχολόγων.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλησαν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα των σχετικών προκηρύξεων προσλήψεων, οι οποίες εκτός των άλλων περιελάμβαναν και διαδικασία συνεντεύξεων, βρέθηκαν μπροστά σε ένα εκπληκτικό γεγονός: τα αρχεία με τα αποτελέσματα της επιλογής προσωπικού περιείχαν διπλούς και τριπλούς πίνακες επιλογής!!!"
τονίζουν στην ερώτησή τους οι 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

ΘΕΜΑ:
«Πλαστογραφίες και παράνομες αλλοιώσεις στα αποτελέσματα επιλογής προσωπικού από τους επικεφαλής του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, με την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας»

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) στο Διαδίκτυο, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΔΕΚΕ, στις τελευταίες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προσλήψεις στο πρόγραμμα «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας» (ΣΔΕ), είχε καταλήξει σε δύο, τρεις ή και περισσότερους πίνακες επιλογής γραμματέων, συμβούλων σταδιοδρομίας και συμβούλων ψυχολόγων.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλησαν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα των σχετικών προκηρύξεων προσλήψεων, οι οποίες εκτός των άλλων περιελάμβαναν και διαδικασία συνεντεύξεων, βρέθηκαν μπροστά σε ένα εκπληκτικό γεγονός: τα αρχεία με τα αποτελέσματα της επιλογής προσωπικού περιείχαν διπλούς και τριπλούς πίνακες επιλογής!!!
Αναλυτικά:
Το ΙΔΕΚΕ, το οποίο υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκήρυξε στα τέλη Αυγούστου 2005 τρεις Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για πρόσληψη αντίστοιχα Συμβούλων σταδιοδρομίας, Συμβούλων ψυχολόγων και Γραμματέων, με καταληκτική ημερομηνία παραλαβής αιτήσεων την 14.9.05.
Ακολούθησαν συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων και στις 17.10.05, το Δ.Σ. του ΙΔΕΚΕ, με τις Πράξεις 81/2005 και 82/2005, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των επιτυχόντων.Λίγες μέρες αργότερα, συγκεκριμένα στις 20.10.05, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΔΕΚΕ, στο τμήμα «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΔΕΚΕ», «ανέβηκε» το αρχείο με τα αναλυτικά αποτελέσματα της προκήρυξης.
Επρόκειτο για ένα αρχείο συμπιεσμένο (μορφής zip), με την ονομασία «apot_epil.zip» και ημερομηνία 20.10.05, ώρα 10:02 μ.μ., το οποίο περιείχε 34 κείμενα-πίνακες σε μορφή Microsoft Word και Microsoft Excel, με τα αναλυτικά αποτελέσματα των προαναφερθέντων προκηρύξεων.
Από τα σημείο αυτό αρχίζουν οι εκπλήξεις.
Δειγματοληπτικά, όποιος άνοιγε το αρχείο με τίτλο:
«ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»,
θα διαπίστωνε ότι υπήρχαν πολλά «φύλλα εργασίας» με παρόμοια ονομασία και με διαφορετικές κατατάξεις των υποψηφίων, συνεπεία διαφορετικών μοριοδοτήσεων ή για να είμαστε ακριβείς, συνέπεια παρεμβάσεων από κάποια «αόρατα» χέρια.
Έτσι μόνο όμως μπορεί να εξηγήσει κανείς, για παράδειγμα, πως προσλήφθηκε ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο ΣΔΕ Κέρκυρας η κυρία Σολδάτου Αγαθή, η οποία στον ένα πίνακα εμφανιζόταν με:
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (30%): 20 μόρια,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ(20%): 13 μόρια,
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (10%): 8 μόρια,
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (40%): 30 + μόρια,
ΣΥΝΟΛΟ (100%): 71 μόρια,

και στον δεύτερο πίνακα με:
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (30%): 20 μόρια,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ(20%): 15 μόρια,
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (10%): 8 μόρια,
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (40%): 32 μόρια,
ΣΥΝΟΛΟ (100%): 75 μόρια.

Αντίστοιχα, ως δια μαγείας, οι βαθμοί του υποψήφιου κ. Τραϊανόπουλου Πέτρου, στον ένα πίνακα εμφανίζονταν με:
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (30%): 16 μόρια,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ(20%): 15 μόρια,
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (10%): 6 μόρια,
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (40%): 35 + μόρια,
ΣΥΝΟΛΟ (100%): 72 μόρια,

και στον δεύτερο πίνακα με:
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (30%): 17 μόρια,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ(20%): 14 μόρια,
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (10%): 7 μόρια,
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (40%): 33 μόρια,
ΣΥΝΟΛΟ (100%): 71 μόρια.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω παρεμβάσεων ήταν η δεύτερη κατά σειρά κατάταξης του πίνακα να γίνει πρώτη!!!

Άλλο ένα παράδειγμα ήταν το αρχείο με τίτλο
«ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΓΙΑ ΣΔΕ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΦΥΛΑΚ. ΚΟΡΥΔ.»,
δηλαδή ο πίνακας με τη μοριοδότηση των υποψηφίων γραμματέων για τα ΣΔΕ Αγίων Αναργύρων και Φυλακών Κορυδαλλού.
Όποιος άνοιγε το αρχείο θα διαπίστωνε ότι υπήρχαν πολλά «φύλλα εργασίας», με παρόμοια ονομασία και με διαφορετικές κατατάξεις των υποψηφίων, συνέπεια διαφορετικών μοριοδοτήσεων, ή, για να είμαστε ακριβείς, συνέπεια παρεμβάσεων από κάποιο πάλι «αόρατο» χέρι.

Έτσι λοιπόν, στο ένα φύλλο υπήρχε η εξής βαθμολογία για τους παρακάτω υποψήφιους, για
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (30%) + ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (30%) + ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (40%) = ΣΥΝΟΛΟ (100%):
Α/Α 58: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ - ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: 22+8+32=62

Α/Α 2: ΒΑΜΒΑΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: 24+8+29=61

Α/Α 64: ΤΣΕΡΠΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: 22+10+28=60

Α/Α 73: ΜΠΙΜΨΑ ΜΑΡΙΑ - ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ/ΦΥΛ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ:23+4+30=57

Πηγαίνοντας, όμως, σε ένα δεύτερο φύλλο, διαβάζουμε άλλους βαθμούς, επειδή κάποιων έχουν μειωθεί (π.χ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ) και κάποιων έχουν αυξηθεί (π.χ. ΤΣΕΡΠΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ):

Α/Α 64: ΤΣΕΡΠΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: 22+10+31=63

Α/Α 73: ΜΠΙΜΨΑ ΜΑΡΙΑ - ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ/ΦΥΛ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ:23+5+34=62

Α/Α 58: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ - ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: 22+8+31=61

Αποτέλεσμα: οι τελικοί επιλεχθέντες (ένας σε κάθε ΣΔΕ) να είναι πλέον άλλοι από τους αρχικούς!!!
Βέβαια, όπως ήταν φυσικό, τα «αόρατα» χέρια φρόντισαν να εξαφανίσουν έγκαιρα το επίμαχο αρχείο http://www.ideke.edu.gr/uploads/sde/apot_epil.zip
και να το αντικαταστήσουν με εκείνο που θεωρούσαν ως «τελικό».
Έτσι, αν κάποιος αναζητήσει σήμερα το συγκεκριμένο αρχείο στο Διαδίκτυο, θα τα βρει όλα «εν τάξει».
Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!
Ευτυχώς ή δυστυχώς, όμως, κάποιοι «τυχεροί» που μπήκαν έγκαιρα στα συγκεκριμένα αρχεία, φρόντισαν να τα αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους και έτσι σήμερα να υπάρχουν οι αποδείξεις των παραπάνω αναφερομένων.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:
1. Πόσες τελικά ήταν οι Πράξεις 81/2005 και 82/2005 περί «ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)» του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ), της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΓΓΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων;

2. Το γεγονός ότι οι βαθμοί-«ασανσέρ», αφορούν κυρίως το βαθμό που «έλαβαν» οι υποψήφιοι στη διαδικασία της ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ, επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό της διαδικασίας αυτής ως «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ»;

3. Δεν σας ενοχλεί το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο το μέγεθος της κοινωνικής σας αναλγησίας και παράλληλα αποδεικνύει το βαθμό κομματικοποίησης του κράτους;
Τι έχετε να πείτε στους χιλιάδες ανέργους νέους πτυχιούχους που έχουν κουραστεί να στέλνουν αιτήσεις και δικαιολογητικά για συμμετοχή σε προκηρύξεις του Δημοσίου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα; Αυτή είναι η αξιοκρατία, την οποία επαγγελθήκατε;

4. Παρακαλούμε να μας κατατεθούν αναλυτικοί πίνακες μοριοδότησης για τις θέσεις ειδικοτήτων Συμβούλων Σταδιοδρομίας, Συμβούλων Ψυχολόγων και Γραμματέων στις τρεις αντίστοιχες Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, που είχαν καταληκτική ημερομηνία παραλαβής αιτήσεων την 14.9.05, δηλαδή πίνακες που να εμφανίζουν ποια είναι ακριβώς τα τυπικά προσόντα και τι μόρια παίρνει το καθένα, αλλά και ποια είναι αναλυτικά η μοριοδότηση σε κάθε στήλη.

5. Αυτή είναι τελικά η περίφημη «αξιοκρατία και διαφάνεια παντού», που δεσμευτήκατε στον ελληνικό λαό, υφαρπάζοντας την ψήφο του με ψευδείς διακηρύξεις;6. Θα προβείτε σε συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να επιβεβαιώσετε το ως «εδώ και μη παρέκει»;

Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές
Μιχάλης Παντούλας
Μιχάλης Καρχιμάκης
Ευαγγελία Σχοιναράκη
Συλβάνα Ράπτη
Θεοδώρα Τζάκρη
Χρήστος Αηδόνης
Χρύσα Αράπογλου
Αποστόλης Κατσιφάρας
Αθανασία Μεραντίτη
Τάκης Αντωνακόπουλος

http://www.netrino.gr/anergia/blima.asp?bid=11

eXTReMe Tracker