Πέμπτη, Μαΐου 13, 2004

Επαναστατικός Αγώνας - Ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης + Μανιφέστο [Μάιος 2004]


[Κάντε κλικ για να δείτε τη φωτογραφία σε κανονικό μέγεθος.Η φωτογραφία είναι από την τριπλή βομβιστική επίθεση του "Επαναστατικού Αγώνα" στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, στις 05 Μαΐου 2004]

Για την οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", η πρώτη επαφή με τα ΜΜΕ δεν ήταν όπως ακριβώς την περίμεναν τα στελέχη της, όπως είδαμε σε προηγούμενη δημοσίευση.

Ετσι, έπειτα από μια τριπλή βομβιστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας, στις 05 Μαΐου 2004, ο "Επαναστατικός Αγώνας" αποφάσισε να απευθυνθεί στην εφημερίδα "Το Ποντίκι".

Αγνωστοι τηλεφώνησαν στα γραφεία της εφημερίδας και ενημέρωσαν για την ύπαρξη νέας "ανακοίνωσης" (και όχι προκήρυξης), όπως τιτλοφορείται, σε έναν φάκελο μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, κοντά στα γραφεία της εφημερίδας.
Μέσα στο φάκελο, υπήρχαν:
- ένα "εισαγωγικό σημείωμα" προς την εφημερίδα "Το Ποντίκι", με το οποίο καταγγέλεται «συστράτευση τουλάχιστον μερίδας του Τύπου με την καθεστωτική λογική της απαξίωσης του επαναστατικού λόγου».
- η "ανακοίνωση" με την οποία η οργάνωση αναλάμβανε την ευθύνη για την τριπλή βομβιστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας στις 05 Μαΐου 2004.
- η πρώτη "προκήρυξη-ανάλυση" (μανιφέστο) της οργάνωσης (επειδή κατά τη γνώμη τους δεν προβλήθηκε όπως και όσο έπρεπε από την "Ελευθεροτυπία" της 16ης Μαρτίου 2004).
Με τα τρία αυτά κείμενα, ο "Επαναστατικός Αγώνας" αναλαμβάνει την ευθύνη για συνολικά 3 ενέργειες:
- Διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στις 5 Σεπτεμβρίου 2003.
- Βομβιστική επίθεση στη Citibank στο Νέο Ψυχικό στις 14 Μαρτίου 2004.
- Τριπλή βομβιστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας στις 05 Μαΐου 2004.

Το εισαγωγικό σημείωμα.
Προς την εφημερίδα "Το Ποντίκι".
«Σας στέλνουμε την ανακοίνωση με την οποία αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας. Επίσης, σας στέλνουμε προς δημοσίευση και την προκήρυξη-ανάλυσή μας με τις αρχές, τη στρατηγική και την οπτική μας για τη διεθνή γεωπολιτική κατάσταση. Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ αυτή είχε σταλεί σε απογευματινή εφημερίδα (σ.σ. εννοεί την "Ελευθεροτυπία") στις 15 Μαρτίου, μετά την τοποθέτηση βόμβας στο υποκατάστημα της Citibank στο Ψυχικό, με την οποία αναλαμβάναμε και την ευθύνη για την επίθεση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 5 Σεπτέμβρη 2003. Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ τότε δεν είχε δημοσιευτεί και είχε θαφτεί για καθαρά πολιτικούς λόγους, εννοώντας κατά την άποψη μας, τη συστράτευση τουλάχιστον μερίδας του Τύπου με την καθεστωτική λογική της απαξίωσης του επαναστατικού λόγου. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ».

Η ανακοίνωση.
Όλο το κείμενο της ανακοίνωσης για το χτύπημα στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας:
«Στις 5 Μάη, μη σεβόμενοι φυσικά την υποκριτική "ολυμπιακή εκεχειρία", και ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ιράκ, επιτεθήκαμε στο "πολυδύναμο" αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας. Χτυπώντας μέσα στην ίδια τους τη φωλιά τις ένοπλες συμμορίες του καθεστώτος, φάνηκε πόσο ευάλωτοι είναι στην πραγματικότητα και πώς το περίφημο "δόγμα ολικής ασφάλειας" είναι άνευ ουσίας. H ενέργεια αυτή ήταν μια απάντηση στη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον "αντιτρομοκρατικό" πόλεμο και μια προειδοποίηση για την επικείμενη άμεση "ανθρωπιστική" εμπλοκή του με στρατεύματα στο Ιράκ. Ήταν μια απάντηση στο νέο «αντιτρομοκρατικό» νόμο που αναμένεται να ψηφιστεί στη Ελλάδα και που μόνο "εσωτερικό ζήτημα" δεν είναι, αφού ανάλογες διατάξεις θα ψηφιστούν σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ήταν μια απάντηση στη δημιουργία νέων λευκών κελιών. Σχετικά με τους ολυμπιακούς αγώνες, δηλώνουμε πως η μετατροπή της Ελλάδας σε φρούριο, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, η παρουσία και η δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών, καταδεικνύουν με το σαφέστερο τρόπο πως δεν πρόκειται για γιορτή, όπως αρέσει στους διοργανωτές τους να λένε, αλλά πρόκειται για πόλεμο. Και δηλώνουμε, επίσης, πως όλοι οι παράγοντες του διεθνούς κεφαλαίου (πολυεθνικές, επιχειρηματίες), οι πλανητικοί μισθοφόροι φονιάδες, οι κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και οι εύποροι δυτικοί ολυμπιακοτουρίστες που σκοπεύουν να παραβρεθούν στους αγώνες, είναι ανεπιθύμητοι.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ».

Το Μανιφέστο ("προκήρυξη-ανάλυση").
Το μανιφέστο, με τίτλο «Νέα Παγκόσμια Τάξη ή η Διεθνής της Τρομοκρατίας» μπορείτε να το βρείτε στην δημοσίευση με τίτλο:
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - Το πρώτο μανιφέστο [Μάρτιος 2004] http://pointgreece.blogspot.com/2004/03/2004.html

2 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ ένα πράγμα δεν κατάλαβα: Ποιόν λόγο είχε η Ελευθεροτυπία να μήν δημοσιεύσει αυτή την προκύρηξη. Δηλ, συγνώμη, δέν θεωρείται λαχείο (και δέν πουλάει τρελλά φύλλα...) το να σου στέλνει μόνο εσένα την Προκύρηξή της μιά 17Ν ή ένας Επαναστατικός Αγώνας?

15 Σεπ 2008, 5:39:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Εγω πολλα δεν καταλαβα...
..ενα χαος

10 Μαρ 2011, 2:38:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

eXTReMe Tracker