Τετάρτη, Δεκεμβρίου 27, 2006

Ο κρυπτοαντιστασιακός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος [Μάιος 1967]


[Κάντε click επάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε κανονικό μέγεθος].

Ο κρυπτοαντιστασιακός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος [Μάιος 1967]

Τελικά, ο Χριστόδουλος ήξερε ότι γίνονταν βασανιστήρια επί χούντας ή το αγνοούσε πλήρως;;;

Δύσκολο να δοθεί απάντηση όταν έχουμε να κάνουμε με έναν τέτοιο ειλικρινήν ανυπόκριτον σεπτόν ιεράρχην.

Κατά 33,3% μάλλον κάτι είχε πάρει το αυτί του.
Δήλωση Χριστόδουλου, στις 11 Φεβ 2001:
«Ομολογώ ότι εγώ και η γενιά μου εδιδαχθήκαμε πολλά απ΄αυτά, τα οποία ευθύς μετά τη Μεταπολίτευση ο κόσμος και τα κόμματα κατελόγιζαν εις βάρος της Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε αποστείλει δύο επιστολές εις τον τότε δικτάτορα, τον Παπαδόπουλο, διαμαρτυρόμενος για ορισμένες απάνθρωπες μεταχειρίσεις ανθρώπων».

Κατά 33,3% δεν είχε ιδέα και τα έμαθε όλα αυτά εκ των υστέρων.
Δήλωση Χριστόδουλου, στις 04 Μαρτίου 2001, δηλαδή λίγες εβδομάδες μετά:
«Ομολογώ ότι δεν ήξερα πως γίνονταν βασανιστήρια, πως υπήρχε ΕΑΤ-ΕΣΑ... Στον κύκλο μου δεν είχα ακούσει τέτοια πράγματα, δεν άκουγα ξένους σταθμους , εκ των υστέρων τα έμαθα. Θα πει κανείς ότι ήμουν βαθιά νυχτωμένος. Μπορεί γιατί εγώ τότε σπούδαζα».

Και κατά 33,3%, ίσως ναι, ίσως όχι, αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό. Το σημαντικό είναι εάν μπορεί να έχει λόγο η Εκκλησία σε οποιοδήποτε πολιτικό καθεστώς.
Δήλωση Χριστόδουλου το Δεκέμβριο του 2006 στην εκπομπή "Portrait" της δορυφορικής ΕΡΤ:
«Αν θέλετε η εκκλησία να είναι μουγγή και να κάθεται στη γωνία, μην την κατηγορείτε ότι στην επταετία της δικτατορίας δεν μίλησε. Πολύ καλά έκανε και δεν μίλησε σύμφωνα με την αντίληψη αυτή, ή επομένως, έχει το δικαίωμα η εκκλησία να έχει λόγο».

Ο Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή το 1962 και από τη Σχολή Θεολογίας το 1967. Από τις αρχές του 1967 υπηρετούσε ήδη την υπακοή και τη μετάνοια, υπό τον Ιερώνυμο. Το Μάιο του 1967, λίγες μέρες μετά το πραξικόπημα, η χούντα διορίζει τη λεγόμενη "αριστίνδην Σύνοδο" στην οποία επικεφαλής και Αρχιεπίσκοπος είναι ο Ιερώνυμος.


Ο Ιερώνυμος εκφράζει δημόσια την ευγνωμοσύνη του προς την Εθνικήν Κυβέρνησιν και προσωπικώς προς τον υπουργόν εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων Κωνσταντίνον Καλαμποκιάν, πρώην Αρεοπαγίτην:
«Η Εθνική Κυβέρνησις ηθέλησεν ίνα η αναγεννητική πνοή την οποίαν αντιλαμβανόμεθα πνέουσα εις πάντας τους τομείς της δημοσίας ζωής πνεύση και εντός της Εκκλησίας. Επιθυμούμεν να επαναλάβωμεν τας προς την Εθνικήν Κυβέρνησιν προσωπικάς ευχαριστίας». [23 Μαΐου 1967]

Αμέσως μετά, η νέα Ιερά Σύνοδος και ο υπουργός Καλαμποκιάς, μετά όλων των γραμματέων και φαρισαίων, επισκέπτεται στο Τατόι, στο παλάτι, τον Βασιλέα Κωνσταντίνο Β' (ή ίσως ΙΓ', κατά τον ίδιο τον Βασιλέα, και πιθανώς και κατά τον χριστόδουλο) για τα τυπικά διαδικαστικά κ.λπ. κ.λπ.

Θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια ιστορική συνάντηση ο Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης;;;
Ασφαλώς, όχι.

Στη φωτογραφία, ακριβώς πίσω από τον Καλαμποκιά (δυο κεφάλια δεξιότερα του Εξαδάκτυλου) διακρίνεται το χαρούμενο καταγέλαστο προσωπάκι του 28χρονου τότε Χριστόδουλου Παρασκευαΐδη.

Τον Ιανουάριο του 1968, ο Χριστόδουλος διορίζεται επίσημα από τον Ιερώνυμο γραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Στη θέση αυτή παρέμεινε και μετά την αλλαγή φρουράς (Σεραφείμ αντί Ιερώνυμου) έως ότου εκλέχθηκε Μητροπολίτης στις 13 Ιουλίου 1974, λίγες μόνο μέρες πριν πέσει η χούντα του Ιωαννίδη.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.
Φωτογραφίες με την ηγεσία της χούντας:
Από τον Ιό της Ελευθεροτυπίας.

Και από το βιβλίο του Μανώλη Βασιλάκη με τίτλο "Η μάστιγα του Θεού".

Αντιστασιακός, είπαμε.

7 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Ο ΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

28 Δεκ 2006, 2:22:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ε.Ο.Ν. ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΑ 'ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ' ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ Η ΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ {ΚΥΡΙΩΣ) ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΑΥΤΟ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η 'ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ ΛΟΓΟΥ' ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΣΟΦΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΤΗ ΝΕΟ-ΤΑΞΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ!

28 Δεκ 2006, 6:58:00 μ.μ.  
Blogger Zaphod said...

Με την διαφορά πως ο ίδιος ο Θεοδωράκης το έχει παραδεχτεί, και είπε πως καθώς μικρός που ήταν του άρεσε κιόλας. Δεν είπε ο άνθρωπος, δεν είδα, δεν ξέρω, δεν θυμάμαι, κοιμόμουνα.
Ο Χριστόδουλας εν τέλει είναι πρόβλημα αλλά ευτυχώς σιγά σιγά ξεφουσκώνει ή όποια πλασματική ή όχι απήχηση είχε

1 Ιαν 2007, 1:03:00 μ.μ.  
Blogger Βασίλειος Περαντζάκης said...

Μην φωνάζετε όταν δικάζεται το φρόνημά σας... γιατί εσείς δικάζετε την ειλικρίνεια...

Ουέ υμείν Φαρισαίοι....

2 Ιαν 2007, 11:07:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Καλά, στο τέλος πάντα κάποιος μαυροντυμένος πετάγεται και τσιτάρει αγίους ή οτιδήποτε σχετικό για να "αποστομώσει" τους ομιλούντες... Βρε ο α-Χριστόδουλος είναι εγωπαθής και αποκλειστικά χριστοδουλικός. Στην ανάγκη θα φτιάξει και δική του θρησκεία με τον ίδιο ιδρυτή, ημίθεο και πανάγιο, φτάνει να μένει ο εαυτός του στο επίκεντρο και στη δημοσιότητα...

4 Ιαν 2007, 11:48:00 π.μ.  
Blogger Pedro Garcia Millan said...

the time has come for all greeks living in the past 2 pull their brains from their ass and jusr admit that they lost to the bulgarians & turks! the greeks concentrated 2 much on anal sex & lost the war, its that simple. move on with your sorry ass spinakopita lives and be productive members of society already! Jim dafnis


read this:


ALERTA!

La estafa automotriz mas grande en el territorio Mexicano…

Para MAS informacion pinche:

http://expoautos.blogspot.com/2005/06/expo-autos-estafadores-morelia.html

Gracias

17 Νοε 2009, 5:46:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Η ιερή αθώωση της ιεροσυλίας και της βεβήλωσης των ελληνικών ναών από το ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ χριστόδουλο!!!. Αν έχετε έστω και την παραμικρή αμφιβολία ότι ο νεκρός ιουδαιοχριστιανός αρχιεπίσκοπος σας κοροϊδεύει από τα βάθη του youtube τότε αφήστε μας να σας την εξανεμίσουμε με το απλό μας σχόλιο...οι αρχαίοι Έλληνες πρόγονοί μας δεν ήταν πρόγονοι των πρωτοχριστιανών που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν ιουδαίοι...δηλαδή πολύ απλά ψεύδεται ο κύριος αυτός τη στιγμή μάλιστα που σε ΟΛΑ τα ιερά βιβλία της θρησκείας του αναφέρεται πως οι πρόγονοί μας είναι οι ιουδαίοι!!! Γι'αυτό όταν παντρεύεστε σας μιλάν για τη σάρρα και τη μάρα στο τελετουργικό και όταν πεθαίνετε σας στέλνουν στους κόλπους-αγκαλιά του αβραάμ...

Έτσι ο υποκριτής και ψεύτης αυτός εκμεταλλευόταν τον αγνό πατριωτισμό των Έλλήνων υποστηρίζοντας το παραμύθι της ελληνορθοδοξίας τη στιγμή που ήταν ως αρχιερέας πολύ καλός γνώστης όλων των ιερών γραφών της θρησκείας τους που βρίζουν και αναθεματίζουν τους Έλληνες.

http://www.davlos.gr/webfiles/pdf/ybristika.pdf

Εξ'αιτίας των παραπάνω και λόγω της έλλειψης αξιοπρέπειας του χριστόδουλου είμαστε σε θέση να εκφράσουμε τη μετά Νεμέσεως ικανοποίησή μας που δεν βρίσκεται ανάμεσά μας σήμερα!!!

Το επίμαχο βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=UJ2Qgxbo04A

29 Ιαν 2014, 2:00:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

eXTReMe Tracker