Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2006

Βασίλειος Κασελάς - Από τη δολοφονία Λαμπράκη, διευθυντής σε Νοσοκομείο

Διαβάζουμε στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου 2006:

«Γιατροί καταγγέλλουν το υπουργείο Υγείας για την ενδεχόμενη επιστροφή του πρώην διευθυντή της Παιδοχειρουργικής, Βασίλη Κασελά, ο οποίος απομακρύνθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η επαναφορά του ζητείται με έγγραφο του υπουργείου Υγείας, στο οποίο επισημαίνεται ότι πρέπει να παραμείνει στη θέση του ‘μέχρι την οριστική και κατ’ ουσία επανάκριση της υπόθεσής του από το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών’. Σημειώνεται ότι ο κ. Κασελάς κατηγορείται για ‘επιθετική, απαξιωτική και απόλυτη συμπεριφορά’ με αποτέλεσμα η λειτουργία της κλινικής να μην είναι εύρυθμη. Γιατροί της κλινικής, εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείου και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, κατήγγειλαν ως παράνομη την απόφαση του υπουργείου. Μάλιστα, οι επτά από τους οκτώ μόνιμους γιατρούς δήλωσαν ότι εμμένουν στην πρόθεσή τους να υποβάλουν παραιτήσεις σε περίπτωση επιστροφής του κ. Κασελά.»

Ο κ. Κασελάς, πάλι, υποστηρίζει ότι επιχειρείται η σπίλωση του ονόματός του επειδή
μέριμνά του «ήταν πάντα η πάταξη της κακοδιοίκησης και η προσήλωση στην αρχή της νομιμότητας» [Ελευθεροτυπία, 11 Νοε 2006].

Σπίλωση;;;
Πάταξη;;;
Νομιμότητα;;;

Μάλιστα.

Ποιος είναι, όμως, ο κ. ιατρός Βασίλειος Κασελάς;;;

Σύμφωνα με την (ομόφωνη) απόφαση του Δικαστηρίου (27 Δεκ 1966) που δίκασε τη δολοφονία του Βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη (22 Μαΐου 1963),
είναι ένας από τους καταδικασθέντες για την αντισυγκέντρωση την ημέρα της δολοφονίας, δηλαδή ένας από αυτούς που εκείνη την ημέρα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία για να πραγματοποιηθεί η δολοφονία του Λαμπράκη.

Σχετικά εδώ η απόφαση των ενόρκων και εδώ η αγόρευση του εισαγγελέα.

Ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, τζέντλεμαν όπως πάντα, έκανε έκκληση στην οποία συνιστά
«πιο νηφάλιες και ήρεμες ανθρώπινες σχέσεις» [Ελευθεροτυπία 10 Νοε 2006].

Πάλι καλά, να λέμε, που ο κ. Υπουργός Υγείας, με την αβρότητα που τον διακρίνει, δεν πρόκαμε να κάνει δημόσιο αξιωματούχο τον ίδιο τον Γκοτζαμάνη ή τον Ξενοφώντα (Φον) Γιοσμά,
του οποίου ο γιος, ζωγράφος, λέει, στο επάγγελμα, μιας που το έφερε η κουβέντα, είναι στέλεχος του κόμματος του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και υποψήφιος με το ΛΑ.Ο.Σ. σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αθάνατο τρίκυκλο!

3 Comments:

Blogger 0comments said...

Ο Κοτζαμάνης είναι στην κυβέρνηση με την ψήφο του Ελληνικού λαού. Γαμώ τη φάρα μας γαμώ!

Καλές γιορτές
και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

23 Δεκ 2006, 12:23:00 π.μ.  
Blogger Βασίλειος Περαντζάκης said...

Για τα εγγόνια ξέρουμε το φρόνημα;

27 Δεκ 2006, 10:48:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Πρέπει όμως να αναζητηθεί η αιτία που οδήγησε τον αριστούχο νεαρό φοιτητή της ιατρικής σε μια αντικομμουνιστική αντισυγκέντρωση και αυτή είναι το γεγονός ότι ο πατέρας του Βασιλείου Κασελά, υφηγητής της ανωτάτης γεωπονικής σχολής, έγινε τας κεμπάπ από τους κομμουνιστές, το 1944. Πρέπει επίσης να λεχτεί ότι η συγκεκριμένη αντισυγκέντρωση ήταν γεμάτη από αριστερούς που είχαν μεταστραφεί και είχαν γίνει "βασιλικώτεροι του βασιλέως" όπως, για παράδειγμα οι Εμμανουηλίδης και Πιτσώκος.

15 Φεβ 2012, 1:16:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

eXTReMe Tracker